Çoklu zekâ kuramı 1983 yılında Howard Gardner tarafından zekâyı tek ve baskın bir yetenek olarak görmekten ziyade, çeşitli ve özel boyutlardan oluştuğunu öneren bir modeldir. Bir öğrenme psikologu olan Howard Gardner zeka kavramına... Devamını okuyun »
"Çoklu Zeka" ile ilgili yazılar
Bireyin yeteneklerinin ve potansiyelinin gelişiminde dönüm noktası sayılabilecek tecrübelerdir. bu deneyim, bireyin hayatının herhangi bir döneminde gerçekleşebileceği gibi daha ziyade bireyin çocukluk döneminde gerçekleşir. Albert Einstein için... Devamını okuyun »
Bireyde varolan zeka potansiyelini söndüren, körelten veya yok eden tecrübelerdir. Felce uğratıcı deneyimler, genellikle bir bireyin belli bir zeka alanının sağlıklı gelişmesini engelleyen; utanma, aşağılanma, suçluluk duygusu, korku... Devamını okuyun »
1-Kaynaklara ulaşım şansı : Aile çok fakirse çocuk keman, piyano gibi müzikal zekayı geliştirebilecek enstrümanlara ulaşamadığından bu zekanın güçlenmesi, gelişmesi zorlaşabilir. 2-Tarihsel, kültürel faktörler : Okulda matematik... Devamını okuyun »
1- EĞİTİMLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR 2- PROGRAM GELİŞTİRME İLE İLGİLİ KAVRAMLAR 3- PROGRAM GELİŞTİRMENİN TEMELLERİ 4 -PROGRAM TASARIMLARI VE MODELLER 5-PROGRAM GELİŞTİRMENİN PLANLANMASI VE İHTİYAÇ BELİRLEME 6-HEDEFLER 7-İÇERİK 8-EĞİTİM... Devamını okuyun »
Oğuzhan Ünal’ın 128 sayfalık Öğretim yöntem ve Teknikleri (Pratik Eğitim Serisi, AÇI Akademi Yayınları) kitabının PDF hali aşağıdaki linkte yer almaktadır. 11 bölümden oluşan kitapta Öğretim Yöntem ve Teknikleri sade,anlaşılır... Devamını okuyun »