EN GÜNCEL, EN DOĞRU HABERLERİ
TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN!

SBS’de Yeni Sınav Sistemi

SBS’de Yeni Sınav Sistemi

imagesDaha önceki yazım olan Merkezi Yazılı Sınavında sizlere dedikodulardan ve Yeni sistem hakkında olabileceklerden bahsetmiştim. Bugün ise herşey resmiyete döküldü ve Bakanımız Nabi Avcı düzenlediği basın toplantısı ile Bu seneki sistem hakkında resmi açıklama yaptı. Yeni sistemin adı hakkında bir açıklama olmazken detayları ise aktarıldı. 2013 2014 Eğitim öğretim yılında çocuklarımızın ortaöğretime geçiş sürecinde hesaplanacak puanları şu şekilde olacak.

Bazı yayın organlarında 36 tane sınav geldi gibi açıklamalara ben şahsi olarak katılmıyorum. Nedeni ise Bakanımızında açıkladığı gibi yapılmakta olan yazılı sınavlar Merkezi bir şekilde yapılacak olması. Ayrı bir sınav çıkarmamasıdır. Aynı zamanda yıl sonunda öğrenciler sayısız konudan sınava girmek yerine 3 yazılısı olan derslerden 2. sınavı 2 yazılısı olan derslerden de 1.sini kendi sınıflarında başka öğretmenlerin gözetmenliğinde hafta içi bir günde gerçekleşecek olması. Bu şu şekilde özel okulda şişirilmiş notlarında önüne geçmeye çalışacak. Benim düşünceme göre her dersten ayrı ayrı dönemlerde 1′er sınav yapılacak olması gayet doğru bir yaklaşım.

Bunların dışında sınava girecek öğrenciler soruları işaretlemekten çekinmeyecek çünkü 4 yanlış bir doğruyu götürmeyecek. Hastalık, İklim koşulları sonucu sınava giremeyen öğrenciler için Meb’in belirttiği bir yerde Telafi sınavlarına girebilecekler. Bu sene test yapılması düşünülen sınavlar ilerleyen senelerde açık uçlu sorularda dahil edilecek. 8.sınıflar bu sene bu sisteme başlayacakken. İlerleyen senelerde 6. ve 7.sınıflar sisteme dahil edilcek.

- Ortaöğretime yerleştirme 6 dersten yapılacak. Bu dersler Fen ve teknoloji, matematik, Türkçe, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi ile inkilap tarihi ve Atatürkçülük … – Ortaöğretime yerleştirmede, öğrencinin 6, 7 ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanlarının aritmetik ortalamasının yüzde 30′u ile 8.sınıf ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanının yüzde 70′inin toplamı, yerleştirmeye esas puanı oluşturacak..

Peki yıl sonu başarı puanı nasıl hesaplanır diye soran velilerimiz için açıklama yapacak olursak;

Yıl sonu başarı puanı, not ile değerlendirilen tüm derslerin ağırlıklı yıl sonu puanlarının o dersin haftalık ders saati sayısı ile çarpımının o sınıfa ait haftalık ders saatleri toplamına bölümünden elde edilen puanı ifade edecek.

Bir eğitimci olarak yeni sistemin daha iyi seçim yapacağını, çocuklarımızın zamanı daha iyi kullanabileceğini, okul içindeki eğitimi (öğretmen ve öğrenci) düzene sokacağını düşünmekteyim. Umarım yeni sınav sistemi Ülkemiz eğitimi için daha fazla katkısı olur…

Sinan Gedik
Eğitim Koçu

AÇI BURSLULUK SINAVINA ÜCRETSİZ OLARAK BAŞVURMAK İÇİN TIKLAYIN...

Admin kimdir?

Oğuzhan Ünal; sıcak bir mayıs sabahı merhaba dedi dünyaya, ailesinin 3. ve sonuncu çocuğu olarak. İlkokul eğitimini D.Ç 50. yıl ve Mimar Sinan İlköğretim okullarında gerçekleştirdikten sonra ortaokul eğitimini Merkez Atatürk İlköğretim okulunda okul ikincisi olarak bitirdi. Ortaokul sonunda gerçekleştirilen fen liseleri sınavında Erzurum Fen Lisesini kazandı.

Tepki verin!

Aşağıdaki kutucuğa e-posta adresinizi girin sitemize yeni eklenen içerikten haberdar olun...